1.000 ketchere til Madagaskar

solibad1000 rackets for Solibad – 1000 rackets for Madagascar. Status: 859 ud af 1.000

Projektet
Hjælp med at glæde fattige børn og unge på Madagaskar med badmintonudstyr. Fra d. 1. august startede i Danmark en indsamling af brugt badmintonudstyr til fordel for Madagaskars fattige befolkning. Projektet er allerede søsat med donationer fra bl.a. Frankrig, Japan og Canada.
Den franske velgørenhedsorganisation, ”Solibad-badminton sans frontiers” under ledelse af den franske badmintonfotograf Raphael Sachetat har gennem de seneste år gennemført adskillige arrangementer med det formål at rejse penge og samle badmintonudstyr til fattige børn rundt omkring i verden. Efter jordskælvet på Haiti blev ”1000 rackets for Haiti” arrangeret. Aktuelt er Solibad involveret med et lignende projekt i Madagaskar.

Badminton på Madagaskar
Madagaskar var det femte fattigste land i verden i 2015 og omkring 90 % af befolkningen har under 1 dollars at leve for om dagen. Der er derfor utrolig få på Madagaskar, der har mulighed for at spille badminton grundet mangel på badmintonudstyr og penge til at vedligeholde det. Således er der 4 badmintonklubber i hovedstaden, Antananarivo, men kun den ene klub har en hal. Siden 2011 har klubben, BAOBad været meget entusiastisk i deres arbejde med at udbrede badminton blandt Madagaskars børn. Dels ved at invitere børn ind i klubben og dels ved aktive programmer i skolerne, der på sigt blandt andet skal inkludere scholar ships, der kan medvirke til at fastholde børn i uddannelsesforløb i skolerne.

Den danske familie og den franske forbindelse
Den tidligere danske topspiller, Niels Christian Kaldau fik i foråret den idé, at han gerne ville give sine børn en rejseoplevelse lidt ud over det sædvanlige. Den måtte gerne indeholde noget eksotisk, noget fransk, noget social lærdom og muligheden for at lære lokalbefolkningen på rejsedestinationen at kende. Det førte til en kontakt til sin gamle franske badmintonven, Raphael Sachetat, der hurtigt anbefalede Madagaskar som målet for rejseoplevelsen.

Herefter blev der hurtigt etableret kontakt til præsidenten for den lokale badmintonklub, BAOBad i hovedstaden Antananarivo og ”1000 rackets for Solibad” er nu den første del i et længerevarende projekt mellem Danmark og Madagaskar. På kort sigt handler det om at samle udstyr til befolkningen og familien Kaldau rejser 2 uger til Madagaskar i efteråret for at overrække nogle af donationerne.

Niels Christian Kaldau ser gerne at det lykkes at etablere et samarbejde, hvor der kan rekrutteres frivillige danske trænere, der kunne have lyst til en kortvarig eksotisk oplevelse på Madagaskar og her hjælpe med opbygning af organisation, træneruddannelse og træning af spillere.

Donationer
Alt slags badmintonudstyr samles ind. Herunder tænkes ikke blot på bolde og ketchere, men strenge fra brugte opstrengninger og sko er også særdeles attraktivt. I stedet for at klippe en opstrengning op, når en enkelt streng er gået, kan man tage strengene ud og rulle sammen og donere dem. Hvis der skulle være, nogle, der ligger inde med ældre opstrengemaskiner, der ikke bruges vil det være et fantastisk bidrag.

Hvordan kommer du af med dit udstyr?
Hvis man ønsker at donere eller selv hjælpe til med indsamlingen af udstyr i sin egen badmintonklub, kan man kontakte Niels Christian Kaldau på 1000racketsforsolibad@gmail.com og i øvrigt følge projektet på facebook@1000racketsforsolibadmadagascar.

Øvrige links:
www.solibad.net
Facebook @BAOBAd.club

Udstyr kan sendes/afleveres direkte til:

Niels Christian Kaldau
C/O Alun.dk
Hestetangsvej 58
3520 Farum

Niels Christian Kaldau
Spanagervej 1
2700 Brønshøj